Wat vertellen we de ouders?! Het eindresultaat

Wat vertellen we de ouders?!

De manier waarop ouders reageren wanneer zij horen dat hun kind slachtoffer is van seksueel misbruik is van grote invloed op het herstel van het kind. Hoe gaan professionals in gesprek met ouders waarvan het kind seksueel misbruikt is? De Academische Werkplaats Kindermishandeling (Kenter Jeugdhulp en Vrije Universiteit van Amsterdam), UMC Amsterdam, GGD Amsterdam en Vrije Universiteit van Amsterdam zijn gezamenlijk op zoek gegaan naar een antwoord op deze vraag binnen het project “Wat vertellen we de ouders?!”.

Tips en adviezen

Wanneer ouders horen dat hun kind seksueel misbruikt is, gaan de emoties alle kanten op. Maar hoe moeilijk het ook is, kinderen zijn het meest geholpen wanneer ouders rustig blijven en de steun kunnen bieden die hun kind nodig heeft. Gelukkig is er een belangrijke rol voor de professional weggelegd om ouders te helpen. Hoe je als professional de ouder(s) het beste kan ondersteunen hoor, lees en zie je hier:

ProductBekijk/beluister via:
Vloghttps://youtu.be/5YidqFXRHzQ
Podcast              https://www.timmconsultancy.nl/podcasts/098-marjolein-vandenbosch-wat-vertellen-ouders/
Leaflethttps://centrumseksueelgeweld.nl/wp-content/uploads/2023/08/Hoe-ondersteun-je-als-professionals-ouders-na-misbruik-van-hun-kind.pdf
Webinar              https://aw-kindermishandeling.nl/onderzoeksthema_s/seksueel_misbruik/wat-vertellen-we-de-ouders

Met dank aan Stichting Achmea Slachtoffer en Samenleving die ons in staat heeft gesteld om de afgelopen jaren onderzoek te doen naar de relatie tussen het informeren van ouders over het seksueel misbruik van hun kind, ouderlijke steun en het welzijn van ouders en   kinderen. Dank ook aan Centrum Seksueel Geweld voor de fijne samenwerking!

En natuurlijk heel veel dank aan alle ouders en professionals met wie wij in gesprek mochten gaan. Dank voor het inzicht.

Mocht u contact op willen nemen, dan kan dit via Caroline Jonkman (c.s.jonkman@vu.nl) of Marjolein Vandenbosch (marjoleinvandenbosch@kenterjeugdhulp.nl)